Skip to Content

Category Archives: Noutati Cardoil Avantaj

Reduceri la combustibil pentru companiile de transport marfă

Obținerea de reduceri la benzina sau motorina este un avantaj esențial pentru o companie de transport marfă. Costurile pentru mobilitatea flotei sunt considerabile și eficientizarea acestora este un atu important.

Companiile de transport marfă joacă un rol important în piața de specialitate, fiind unul din factorii ce influențează decisiv confortul nostru cotidian. Transportul este activitate ce realizează deplasarea de bunuri materiale în siguranță, în funcție de necesități.

Costul combustibilului și monitorizarea alimentarii camioanelor din flotă sunt două aspecte importante pe care companiile de transport marfă le iau în calcul.

Avantaje transportatori

Cardoil Avantaj este un important broker de combustibil care pune accent pe avantaje transportatori. Misiunea noastră este aceea de a veni în ajutorul clienților noștri. Știm cât este de important pentru firmele de transport internațional de marfă să se bucure de reduceri la combustibil.

Activând de peste 10 ani în acest domeniu, am încheiat parteneriate solide cu cei mai importanți furnizori de combustibil și anvelope de Iarnă. Cu ajutorul unor carduri de motorina pe care le-am gândit special pentru clienții noștri, reușim să oferim avantaje transportatori. Cele mai importante dintre acestea sunt activitățile de monitorizare alimentare camioane și reduceri la combustibil.

Carduri de motorina pentru reduceri la combustibil

Ne dorim să aducem valoare în cadrul colaborărilor încheiate cu partenerii noștri. Astfel am creat două tipuri de carduri de combustibil care să ușureze activitatea clienților noștri din domeniul transporturilor și nu numai. Cardurile oferă reduceri la combustibil și se adresează atât companiilor cât și persoanelor fizice.

Carduri de motorina cu plata la termen

Cardul de combustibil este un instrument de administrare eficientă a consumului de combustibil pentru întreaga flotă a companiilor de transport marfă. Acesta facilitează controlul cheltuielilor și oferă facilități de monitorizare alimentare camioane.

Atunci când alegi carduri de motorina cu plata la termen, vei beneficia de credit comercial susținut de Cardoil Avantaj. Astfel, vei organiza rulajul banilor în companie bucurându-te de această facilitate importantă.

Broker-ul de combustibil Cardoil Avantaj îți oferă reduceri la combustibil și facilități de monitorizare alimentare camioane. Cei mai importanți furnizori cu care colaborăm sunt: OMV-Petrom, MOL, LUKOIL, UTA, Gazprom și Rompetrol. Astfel îți oferim posibilitatea de a alimenta din peste 1.500 de stații partenere în România și peste 43.500 de stații din Europa.

La semnarea contractului cu Cardoil Avantaj pentru carduri de motorina cu plata la termen vei stabili cele mai importante detalii. Unul dintre acestea este perioada de facturare. Tu vei decide care este intervalul de facturare. Poți seta facturarea combustibilului lunară, bilunară sau săptămânală. Acesta este un aspect important ce îți oferă libertatea de a-ți organiza bugetul așa cum consideri mai bine.

În momentul semnări contractului pentru carduri de motorina, vei primi acces în platforma Gestcom. Aici ai posibilitatea de monitorizare alimentare camioane și tot de aici vei primi informații utile prin SMS sau e-mail cu privire la fiecare alimentare. Astfel, departamentul din compania ta ce este responsabil de organizarea cheltuielilor va primi, în timp real, informații valoroase. Stația peco din care s-a efectuat alimentarea, numărul de înmatriculare al camionului sau cantitatea de motorina ieftina alimentata sunt doar câteva informații ce vor fi trimise în timp real.

Reduceri la combustibil în baza unor carduri de debit

Dacă îți dorești să te bucuri de predictibilitate și să stabilești toate detaliile contabile încă de la începutul lunii, cardurile de debit reprezintă varianta cea mai potrivită pentru tine.

După semnarea contractului cu Cardoil Avantaj vei putea alimenta cardul de combustibil cu suma stabilită de tine. Alimentarea se realizează prin depunere de numerar sau virament bancar. După alimentarea cardului vei fi notificat prin e-mail sau SMS cu privire la suma depusă.

Un plus pe care ți-l oferă cardul de debit în comparație cu cel de credit este reprezentat de reduceri la combustibil, mai importante. Te vei bucura astfel de motorina ieftina, comparativ cu prețul uzual de la pompă.

Indiferent de tipul de carduri de motorina sau numărul acestora, le vei putea gestiona cu ușurință din platforma Gestcom. Această platformă va emite o factură unică ce va cuprinde toate informațiile pe care le-ai primit prin SMS și e-mail.

Monitorizare alimentare camioane

În industria de transport marfă ai nevoie de tool-uri de monitorizare alimentare camioane, pentru a fi în permanență în control.

Fie că alegi carduri de motorina cu plata la termen, fie că alegi carduri de debit, ai acces la informații esențiale în timp real.

 • Prețul pentru motorina ieftina
 • Stațiile din care a alimentat camioanele
 • Cantitate de combustibil alimentată și numărul de înmatriculare al camioanelor
 • Valoarea tranzacțiilor și soldul disponibil
 • Facturile emise

Primind aceste informații în timp real, ai posibilitatea de monitorizare alimentare camioane. Poți ajusta bugetul în funcție de criterii bine stabilite de tine pentru a organiza și mai bine activitățile de transport.

Atunci când alegi carduri de combustibil pentru compania ta de transport marfă, automatizezi parte din task-urile departamentelor financiare. Cardoil Avantaj te ajută să uiți de grija păstrării bonurilor pentru fiecare alimentare.

Șoferii de camion vor primi în continuare bonurile fiscale pentru fiecare alimentare cu motorina ieftina, dar acestea nu vor mai fi necesare companiei. Toate detaliile cu privire la alimentări sunt disponibile în platforma Gestcom. Tot din platformă ai posibilitatea de a emite rapoarte lunare, în funcție de anumite criterii de interes pentru tine. Operațiunile, indiferent dacă ai optat pentru unul sau mai mulți furnizori de combustibil, vor putea fi urmărite din platforma de gestiune la care îți oferă acces Cardoil Avantaj.

În plus, atunci când furnizorii de motorina ieftina cu care colaborăm au campanii ce ți se adresează, te vom informa din timp. Pentru că ne dorim să venim în ajutorul eficientizării cheltuielilor companiei tale, îți oferim acces la eventuale promoții care ți se adresează.

La Cardoil Avantaj ne dorim să îți oferim reduceri la combustibil de care să te bucuri pentru compania ta de transport marfă. Ne dorim să oferim avantaje transportatori și monitorizare alimentare camioane, motiv pentru care am creat două tipuri diferite de carduri. În funcție de modul în care fiecare companie realizează rulajul banilor, poți alege cardurile Cardoil Avantaj. Acestea au fost gândite ca un instrument de administrare eficientă a consumului de combustibil pentru flota de camioane.

READ MORE

Industria transporturilor rutiere de marfă

Industria transporturilor rutiere de marfă, informații și prezentare. Organizarea schimburilor de mărfuri reprezintă un sector important.

În cadrul mixului de marketing, aceasta își are locul în partea de plasare (distribuție) a produsului. Pentru distribuția propriului produs există două modalități logistice de a pune produsul în fața consumatorului.

Prima opțiune este de a dezvolta propria rețea de distribuție, cu toate componetele logistice necesare pentru o firmă de transport. În cea de-a doua opțiune, companiile pot externaliza serviciul respectiv către o companie specializată în trasnportul mărfurilor, casa de expediții.

Nu există o ”cheie a succesului” sub acest aspect.

Decizia se impune a fi luată prin analiza amănunțită a tuturor costurilor de producție. Decizia mereu va fi orientată în vederea minimizării costurilor de producție (și implicit de transport). Vânzările și marja de profit cât mai mare reprezintă obiectivul principal al oricărui producător.

Industria transporturilor rutiere de marfă

Industria transporturilor  de marfă reprezintă un domeniu „vital” pentru logistica și distribuția de mărfuri pentru orice producător atât la nivel național, european, cât și internațional.

Pe o piață (națională, comunitară și internațională) tot mai competitivă, prețul devine un atribut definitoriu. Dar și un criteriu determinativ pentru operatorii transportatori de marfă și furnizori de combustibil.

În cadrul transportului de marfă, indiferent de mijlocul ales este necesar asigurarea fluxului produselor. Fluxul fiind reprezentat de un segment cu început și sfârșit.

În funcție de complexitatea circulației bunurilor și produselor acesta poate avea mai multe puncte intermitente. În varianta cea mai simplă acest segment este reprezentat de următorii participanți: producător – comerț cu ridicata – comerț cu amănuntul – consumator.

Industria transportului naval

În circuitul economic și strategic această modalitate de transport este foarte ieftină. În România (și nu doar), acesta este mai mult destinat pentru transporturile internaționale.

Fără doar și poate aceasta este o modalitate importantă de transport. Importanța acestui mijloc este de strategie națională și regională, fiind parte compnentă a strategiei economice.

Absența unor terminale specializate și a unor instalații portuare de tranfer a mărfurilor face această modalitate de transport mai puțin atractivă. Lipsa canalelor interne de navigație face ca accesarea acestei modalități să fie combinată cu altă modalitate de transport.

Industria tranportului aerian

Transportul aerian este o modalitate de transport a mărfurilor cu ajutorul avioanelor sau elicopterelor.

La prima vedere este foarte atractiv. Rapiditatea este principalul avantaj pentru transportul pe distanțe lungi. Regularitatea se manifestă prin precizia curselor. Atât ziua, cât și noaptea. Dar pentru a beneficia de aceste avantaje, costurile de operare sunt foarte mari.

Ori într-o economie unde ”prețul” ajunge să fie un lux, nu orice companie își poate permite. Datorită faptului că avioanele pot decola și ateriza doar pe aerodromuri autorizate, apare din nou necesitatea combinării acestuia cu alt mijloc de transport.

Industria tranportului feroviar

La nivel mondial transportul feroviar ocupă locul II după volumul de mărfuri transportate.

România nu este o excepție, dar odată cu trecerea anilor tendința a fost în scădere. Un factor important este deterioararea continuă a infrastructurii feroviare. Privatizările, nu tocmai transparente a unor întreprinderi de gestionare a infrastructurii feroviare a stopat investițiile necesare modernizării.

Aceasta duce inevitabil către o viteză de deplasare mai mică, ori după cum menționam mai sus, timpul este dușamnul oricărui tranportator.

Industria transporturilor rutiere

La nivel național transportul rutier de mărfuri reprezintă modalitatea principală la care apelează cel mai des firmele de transport. Cardoil vă oferă carduri de combustibil, instrumentul de plată la alimentarea cu carburanți.

Transportul naval este limitat. Cel feroviar nu are o infrastructură bine pusă la punct, de cele mai multe ori necesitând un timp de livrare multe prea mare. Iar un trasportator rutier știe că timpul este cel mai mare dușamn al său.

Atracția pentru industria transporturilor rutiere este reprezentată de un factor important. Această modalitate de  distribuție permite livrare rapidă în timpi relativ scurți și în orice punct geografic din țară.

Industria transporturilor rutiere de marfă încă reprezintă un business în creștere și în anul 2019. Cei care activează în domeniul respectiv se confruntă cu o serie de probleme și provocări.

Pornind de la acest imperativ, pentru a putea oferi un preț cât mai accesibil pieții, esențial este un management orientat spre identificarea soluțiilor cele mai optime pentru propria rețea de transport și propria flotă. Sau, după necesități, se va externaliza serviciul respectiv către un operator dedicat unui asemenea tip de servicii.

Probleme și provocări pentru industria transporturilor rutiere

Transportul rutier de mărfuri se prezintă cu o serie de probleme și provocări. Fiind de o complexitate combinată, problemele și provocările unui tranportator rutier de mărfuri apar din diferite aspecte ale activității sale. Astfel pot fi idendificate următoarele probleme și provocări, fără a avea o delimitare clară:

 • infrastructura rutieră – este mai mult dezbătută în discursurile politicienilor, decât în contracte de executare;
 • lipsa șoferilor – exodul forței de muncă la nivel național a avut repercusiuni și asupra industriei transporturilor rutiere de marfă;
 • concurența – acesta există sub toate aspectele, dar trebuie să se materializeze în conlucrare, dar nu într-o întrecere între operatori;
 • investițiile auto – producătorii auto se concentrează mai mult pe automobilele de larg consum, decât pe cele transportatoare de marfă;
 • metenanța flotei – flota de camioane presupune o serie de cheltuieli pentru consumabilele necesare întreținerii corespunzătoare a acestora. Trebuie luat în calcul și ”îmbătrânirea” flotei existente;
 • securitatea mărfurilor transportate – pe alocuri trebuie luate măsuri suplimentare pentru ca mărfurile manipulate să fie transporatate în condițiile și caracteristicile declarate;
 • creșterea prețurilor pentru carburant – prețurile fiind fluctuante, depinzând de mai mulți factori, are repercursiuni și asupra costurilor de transport;
 • logistica – digitalizarea activităților de logistică este mai mult decât necesară. Tendințele tehnologice ale pieții în direcția respectivă trebuie respectate de toți cei care urmăresc optimizarea costurilor.

Concluzii

Transportul rutier de marfă acoperă nevoile cele mai stringente ale actorilor implicați în schimbul de mărfuri. Din acest considerent transportul rutier de marfă rămâne opțiunea cea mai versatilă.

Viteza de livrare pe distanțe mici și medii reprezintă un avantaj important. Într-o lume tot mai conectată transportul rutier de marfă devine indispensabil.

Transportul rutier de marfă se poate întâlni cel mai des sub forma unor operatori de servicii dedicate. Nu este exclus ca acesta să se regăsească și internalizat pe lângă o companie, într-un departament specific.

Factorul decisiv în acest sens sunt deciziile de management ale companiei. Indiferent de forma acestora, se va ține cont de următoarele dimesniuni:

 • structura pieții;
 • operatorii serviciilor de transport;
 • șoferul;
 • autovehicolul/autoutilitara;
 • factorii externi;
 • alți jucători de piață (asociații, brokeri etc.);
 • reglementări legislative.

După cum am menționat mai sus, nu există o cheie a succesului în afaceri. Fiind de o complexitate mare, business-ul presupune congruența unei mulțimi de factori. Această prerogativă este valabilă și pentru insdustria transporturilor rutiere de marfă.

Indiferent de forma în care se găsește, un serviciu în această industrie trebuie nemijlocit să se reflecte în strategia de business a companiei.

Este mai mult un exercițiu de viziune și performanță, decât un model de urmat.

READ MORE

COFACE si CARDOIL – parteneriat de succes pentru clientii nostri!

La achizitionarea Certificatului de Excelenta – Excellent SME emis de Coface beneficiati automat si de privilegii Cardoil Avantaj.

Excellent SME va ofera monitorizarea partenerilor, 20 companii timp de 12 luni si abonament Coface Select Premium cu 20 de rapoarte locale si international, toate acestea pentru a avea informatiile necesare pentru a lua o decizie rapida cu privire la stabilirea unui parteneriat.
Beneficiile oferite de Cardoil se aplica la furnizorii de carburant cu care colaboram, cei mai importanti si cunoscuti din Romania: Rompetrol, Lukoil, Mol, Gazprom, OMV, Petrom.

READ MORE

Mai mult decât combustibil

Mai mult decât combustibil: în ce benzinării îți poți lăsa, pentru o vreme, animalele de companie și găsești 26 de tipuri de cafea

READ MORE